Mindre risiko i bruk, gebyrfritt og med assistanse skulle uhellet inntreffe. Svindel, ran og ID-tyveri — det kan oppstå mange situasjoner der kredittkort lønner seg fremfor å bruke debetkort. Dette er kredittkortet du velger for reiseformål.

Fordeler

Kredittkortets rabatter og fordeler kan gjøre at ferien blir 10-20 % billigere for deg, og hvis du i tillegg velger et kort som har cashback, så får du også igjen 1-5 % av transaksjonene dine. Dette er fordelene med å bruke kredittkort som reisekort.

 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Gebyrfritt utenlands og rentefrie dager
 • Mindre risiko og trygghet
 • Gir oversikt over feriebudsjett
 • CashBack/Få penger tilbake-ordning
 • Rabatter og bonusprogram – også utenlands
 • Betaling etterskuddsvis, du gjør opp for ferien i etterkant

Reiseforsikring

Betaler du halvparten av en reise med kredittkort vil du få med reiseforsikring på kjøpet. Du får da hjelp og erstatning av kredittkortselskapet om flyet er forsinket, bagasjen er på avveie eller flyselskapet går konkurs. Reiseforsikringen tilknyttet kredittkortet er ofte bedre enn helårsforsikringen du kan få utenom.

Reiseforsikring er kanskje den mest kjente forsikringstypen som følger med kredittkort. Men det er også andre typer forsikring som følger med. Avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring, leveringsforsikring og fullrisikoforsikring er andre forsikringer du kan få med kredittkort.

Du kan også få egenandel dekket av reiseforsikringen skulle du ha et uhell med leiebilen. I likhet med reiseforsikringen er også avbestillingsforsikringen gratis som ville ha kostet ellers.

Kredittkortet utenlands

Det er ikke bare fordeler i form av poeng og rabatter å hente av kredittkortet. Ved å benytte kredittkortet ved innsjekk har både du og overnattingsstedet en ekstra trygghet skulle det skje en skade eller et uhell under oppholdet. Utlegget reserveres og det gjør at du kan gjøre opp for deg når du er hjemme fra ferien, samt dekke skaden der og da.

Tilsvarende er det mindre risiko å benytte lånt kreditt fremfor egne midler med tanke på svindel, kort-tyveri eller ID-tyveri. Du får pengene tilbake om varen har mangler eller den uteblir. De fleste kredittkort tilbyr rundt 45 dagers rentefri periode med varierende gebyr og kostnader.

Betingelsene gir deg mulighet til å kjøpe først og betale senere. Det har også noe å si for hvor dyre eller rimelige utenlandske transaksjoner kan bli.

Kredittkort som reisekort

Hele 293 kredittkort er å få tak i på markedet i dag hvorav 270 kommer med reiseforsikring.

Med et stort utvalg trenger man kanskje ikke undersøke så mye, men vit at det er store variasjoner blant kredittkortene. Det er mange tusen å spare på velge det riktige kredittkortet, som lar deg spare penger under såvel som etter reisen.

Sammenlignsider og oversikter online lar deg søke etter det beste tilbudet for deg. Dette må du ta høyde for ved å finne det beste kredittkortet til reisen.

 • Valutapåslag: Valutapåslag er et gebyr for å omgjøre norske kroner til fremmed valuta når kortet benyttes i utlandet. Dette er fordi valutakursen svinger og for at kortutsteder kan gradere seg mot tapte konverteringer. Gebyret kan variere fra 0 % til 2,5 %.
 • Transaksjonsgebyrer: Mange reisekort kommer med et transaksjonsgebyr i utlandet. Det er fordi det påløper en ekstra kostnad hver gang du bruker kortet. Gebyr er det eneste banken tjener på og flertallet av norske kredittkort er gebyrfrie i utlandet. Transaksjonsgebyrene kan variere fra 0 til 3 %.
 • Uttaksgebyrer: Minibankuttak i utlandet kan fort bli dyrt uavhengig typen betalingkort. Dette fordi det legges på et gebyr tilsvarende en prosentdel av uttaket. Eksempel: 5 000 kroner i lokal valuta kan koste 375 kroner i gebyrer. Uttaksgebyr kan variere fra 0 til 250 kroner.

Eksempel beste reisekort

Det kredittkortet som egner seg best som reisekort er det betalingskortet med lavest rente. Vær da obs på at det kan løpe andre kostnader. Eksempelvis, et TF Bank Mastercard gir 0 kroner i tillegg til 0 % kr i uttaksgebyr med et valutapåslag på 1,75 %. Dette valutapåslaget er et av markedets laveste og dette gir deg gebyrfrie transaksjoner i utlandet.

I tillegg til at reiseforsikringen er inkludert, er årsgebyret gratis og med hele 43 rentefrie dager. Fordelsprogram som gir store rabatter i utvalgte butikker kommer i tillegg. Du bør også undersøke omtalescoren på oversiktssidene for andres opplevelse av kortet du vurderer.

Etter at du har foretatt valget bør du sjekke hva som dekkes av banken og om du har god nok dekning på kortet før du drar. Reiser du mye er kredittkortet uten tvil gunstigst på grunn av forsikringene, men også fordi det er gunstig i bruk i utlandet.