Det er utrolig mange kredittkort å velge mellom. I dag finnes det over 300 ulike kredittkort på det norske markedet å velge mellom. Når du skal velge et kredittkort som passer for deg, er det derfor viktig at du vurderer hvorfor du vil anskaffe deg et kort, og hva du skal bruke kredittkortet ditt til.

Det er lett å skaffe seg kredittkort

Et kredittkort kan lett forklares som et betalingskort hvor du låner penger hver gang du bruker kortet. Det er noen krav som må oppfylles. Oppfyller du disse kravene, er det enkelt å skaffe seg et kort.

 • Kredittkort er gratis å anskaffe seg
 • Du kan gjøre søknaden digitalt, og du signerer med elektronisk BankID
 • Det er krav til at du må være norsk statsborger.
 • Du må ha bodd i Norge i minimum tre år.
 • Minimumsalderen din må være 18 år. (Noen kortselskaper krever at du er over 20 år eller også 23 år.)
 • Det er mulig å søke om flere kort
 • Du bør ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker
 • Noen kredittkort kan ha krav til inntekt som må dokumenteres

Hvordan finne det beste kredittkortet for deg

Når du nå har bestemt deg for at du vil anskaffe deg et kredittkort, bør du se på de ulike kortene og hvilke goder de kan tilby i tillegg til kreditt. Det er derfor viktig at du har et bevisst forhold til hvorfor du ønsker deg kredittkortet og hva du skal bruke det til.

 1. Ønsker du å spare penger på gode tilbud og få bonuser og rabatter?
 2. Skal du på tur, og synes et kredittkort kan være en god forsikring og føles trygt og sikkert?
 3. Trenger du en reserve i bakhånd for å ha tilgang på ekstra penger når du trenger det?

Under har vi sett nærmer på de ulike kortene som finnes på markedet.

Du kan oppnå fordeler og bonus med kredittkort

Mange kredittkortselskaper tilbyr kort med bonuser og rabatter. Hvis en av grunnene dine til å søke om kredittkort er å oppnå noen av disse fordelene, kan du ved å velge riktig kort spare mye penger på ditt daglige forbruk.

Er du for eksempel av dem som kjører mye bil, vil et kredittkort med rabatt på bensin være et bra kort. Eller er du kanskje en av dem som reiser mye? Da vil et kredittkort som gir bonus på flyreiser, gratis avbestillingsgebyr og reiseforsikring være det riktige kortet.

Mange handler også mye på nettet. Er du blant dem, finner du flere typer kredittkort som tilbyr rabatter i ulike nettbutikker. I tillegg til rabatter gir også flere kredittkort bonus på varekjøp når du bruker kortet. Disse bonusene kan du få som cashback eller noen ganger i form av flybonus. En annen god grunn til å bruke kredittkort, er at de gir deg bedre rettigheter ved eventuelle feil eller ved forsøk på svindel.

Velge beste kredittkort for kortsiktige lån

Et kredittkort er en utmerket løsning hvis du ønsker å ha penger i reserve for uforutsette utgifter eller rask tilgang til penger. Når du bruker et kredittkort, låner du i praksis penger av fra en bank eller en annen finansinstitusjon for å betale for tjenester eller varer. Hvor mye du kan belaste kortet med, er avhengig av kredittgrensen din. Denne settes vanligvis i samarbeid med kredittkortselskapet.

De fleste kredittkort har også en rentefri periode. Den er vanligvis mellom 30 til 50 dager. Dette betyr at du kan ha et rentefritt lån en viss periode. Du må bare være påpasselig med å betale fakturaen innen forfall slik at det ikke påløper noen renter.

Viktig å betale innen forfall

Når du bruker kredittkort er det veldig viktig at du passer på å betale fakturaene dine innen de forfaller. Dersom du ikke betaler fakturaene dine innen forfall, vil det påløpe renter på alle transaksjonene dine.

Disse rentene vil løpe fra første dag du brukte kortet ditt. Du bør derfor være klar over at renter på kredittkort ofte vil være høyere enn renter på annen kreditt og lån. Renter på kredittkort kan fort komme opp i 20 % effektiv rente.

Er du derimot påpasselig med å betale fakturaene innen forfall, har du et rentefritt lån. Kredittkort kan derfor ofte være beste alternativ i forhold til å ta opp andre kortsiktige lån.

Dette er det beste kredittkortet for deg

Etter at du har lest artikkelen over, ser du at det rette kortet for deg er helt avhengig av hvilke behov du har og hva du skal bruke kortet til. Bruk tid på å søke rundt og se på de forskjellige tilbudene.
På nettet finnes det flere sider hvor du kan se hva de ulike kortene tilbyr slik at det er lett å sammenligne kortene.

Husk også og se på å kostnader ved kortene som rentefrie dager, faktureringsgebyr, årsavgifter, og ikke minst den effektive renten. vet du hvorfor du ønsker deg et kredittkort og hvordan bruke kortet for å få de beste godene, vil du finne flere kort som kan passe deg bra!